Je laatste kans om in te schrijven voor het STN festival!!
Inschrijving  voor de wedstrijden sluit 15 oktober
STN Taijiquan Festival 2016

Open Nederlandse kampioenschappen
Pushing Hands, Taijiquan en Qigong
Zondag 06 november 2016
Sportcentrum Olympos,
Uppsalalaan 3 Utrecht

Voor Taijiquan vorm en Qi Gong zijn er dit jaar alleen groepswedstrijden
Graag opgeven via de STN website

Zie voor deelname:
https://www.taijiquan.nl/festival-2016/kosten-en-inschrijven/

Bezoekers kunnen zich dit jaar voor het eerst online aanmelden en betalen via:
https://www.taijiquan.nl/festival-2016/bezoeker/

Voor het programma en een plattegrond zie:
https://www.taijiquan.nl/festival-2016/programma-en-plattegrond/

Hier vind u de workshops en lezingen van dit jaar:  

https://www.taijiquan.nl/festival-2016/workshops-en-lezingen/

Met als hoogte punt een demonstratie door Lulu Wang


Primeur op het STN festival

Documentaire over Cheng Man-Ching 
Gedurende het festival wordt  the
Professor Tai Chi’s journey to the west
vertoond

 

Deze documentaire over Cheng Man-Ching van producers Barry Strugatz en Ken van Sickle schetst een beeld van een van de eerste authentieke Tai Chi meesters die Tai Chi naar het Westen heeft gebracht. De documentaire is goed ontvangen en gerecenseerd door o.a. Hollywood Reporter en de LA Times. BBC America heeft het op een tweede plaats gezet op zijn ’15 Must-See Summer Films Beyond the Blockbusters’.

Professor Cheng Man-Ching was een student van Yang Cheng Fu en ghostwriter van een van de boeken van Yang Cheng Fu (‘The Essence and Applications of Taijiquan’). In 1949 heeft hij China verlaten voor een verblijf in Taiwan. Daar heeft hij zich verder ontwikkeld tot een grootmeester. Hij stond vooral bekend om zijn vaardigheid in pushing hands. Alhoewel hij zelf aangaf in de lijn van Yang Cheng Fu les te geven is de vorm die hij ontwikkelde met name een stuk korter dan de vorm van Yang Cheng Fu.

Na zijn vertrek naar New York in 1962 heeft hij aan de wieg gestaan van een generatie studenten die veel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Tai Chi in het Westen. Voorbeelden van bekende leerlingen van Cheng Man-Ching in zowel Azië als het Westen zijn Huang Sheng Shyan, Liu Hsi Heng, Benjamin Pang Jeng Lo, William C.C. Chen, T.T. Liang, Hsu, I-chung, Tam Gibbs, Maggie Newman, Lou Kleinsmith, Robert Chuckrow, Lawrence Galante, Carol Yamasaki, Patrick Watson en Ken van Sickle.

Barry Strugatz, bekend o.a. als schrijver van Married to the Mob en zelf een jarenlange tai chi beoefenaar, heeft door middel van interviews met leerlingen en familie van de professor en oud filmmateriaal een beeld geschetst van hoe een onderdeel van de traditionele Chinese cultuur toegankelijk werd in het Westen, lang voordat China zelf zich openstelde.

Copyright © 2016 Stichting Taijiquan Nederland, All rights reserved.