Nieuwsbrief juli 2016
Wil je les geven in Taijiquan en Qigong ?
 
Inschrijving is geopend, kosten en lesdata zijn bekend
 
De Stichting Taijiquan Nederland heeft een rijkserkende Taijiquan & Qigong opleiding opgesteld samen met de Federatie Oosterse Gevechtssporten om les in Taijiquan en Qigong te kunnen geven. Start: zaterdag 1 oktober !!
Bent u geïnteresseerd in het volgen van deze opleiding, neem dan contact op met de opleidingscoördinator via opleidingen@taijiquan.nl of schrijf u alvast in volgens onderstaand link:


https://www.taijiquan.nl/inschrijving-rijkserkende-taijiquan-qigong-opleiding/STN Taijiquan Festival 2016  Zet het vast in je agenda
 
Open Nederlandse kampioenschappen
Pushing Hands, Taijiquan en Qigong
Zondag 06 november 2016
Sportcentrum Olympos,
Uppsalalaan 3 Utrecht
 
Het inmiddels vertrouwde hoogtepunt voor de Stichting Taiji Nederland (STN) is het jaarlijkse festival. Naast de terugkerende aandacht voor Taijiquan in zijn vele uitingsvormen zal dit jaar de nadruk wat meer op Qigong liggen. Dit is uw kans om op een informatieve en inspirerende wijze kennis te maken met de levende rijkdom van deze eeuwenoude bewegingskunsten. Of om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van de verschillende vormen en stijlen. Door de diversiteit van het aanbod is het festival geschikt is voor geïnteresseerden van elke leeftijd en stijl en van elk niveau. Iedereen is welkom!
 
Open Nederlandse kampioenschappen
Vertrouwde onderdelen van het festival zijn de Open Nederlandse kampioenschappen voor Pushing Hands en vormlopen. De deelname aan competitie voor verschillende Taijiquan-vormen (hand- en wapenvormen voor volwassenen en voor jeugd), zal dit jaar beperkt zijn tot groepen. Nieuw dit jaar is een speciaal Qigong evenement, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt om uw Qigong-vorm te laten beoordelen. Inschrijven voor al deze onderdelen kan vanaf augustus via de website www.taijiquan.nl.
 
…en ook op het festival:
Workshops en lezingen
Enthousiaste en bekwame leraren laten u ook tijdens dit festival weer graag kennis maken met verschillende facetten van de Taijiquan en Qigong zoals: Ontspannen hoe doe je dat? Waarom is ontspannen bewegen zo gezond? Welke specifieke visies zijn er op diverse technieken en applicaties? Hoe zijn Taiji en Qigong toe te passen in het dagelijks leven? Wat zijn de opleidingsmogelijkheden voor Taiji-docenten?
 
Special guest
Dit jaar is wederom een bijzondere gastspreker aanwezig: Lulu Wang. Zij is bekend auteur van diverse boeken over de Chinese cultuur. Ze zal in haar lezing toelichten hoe ze Qigong dagelijks gebruikt in relatie tot haar schrijverspraktijk.
 
Demonstraties
In de pauze van het wedstrijdprogramma zullen leerlingen van sportschool Liu He Ming KungFu uit Amsterdam een bijzondere demonstratie geven. En ook zijn we verheugd dat Sifu Henny Eleonora een Qigong demonstratie zal verzorgen.
 
Markt
De gehele dag is er een markt aanwezig met talloze kraampjes waar van alles te vinden is op het gebied van Taijiquan, Qiqong, kleding, wapens, muziek, boeken en dvd’s. Bezoekers kunnen er ook terecht voor een stoelmassage, kleine demo’s en diverse verrassingen.
Wilt u een kraam huren? Neem dan contact op met festival2016@taijiquan.nl
 
Vrijwilligers
Ook dit jaar kunnen we alleen draaien met de medewerking van een grote groep vrijwilligers. Vrijwilligers van voorgaande jaren worden opnieuw benaderd. Mocht je ook zin hebben om te komen helpen dan kan  je binnenkort aanmelden via www.taijiquan.nl.
 

Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Taijiquan Nederland (STN), hét platvorm voor Taijiquan en Qigong in Nederland. De STN zet zich in om Taijiquan en Qigong bekend te maken en te ontplooien in al haar facetten.
 
Ook u kunt lid worden van de STN. Dit kan al voor maar 37,50 euro per jaar. U ontvangt dan 4x het TQT tijdschrift en helpt ons bouwen aan een bredere ondersteuning van Taijiquan en Qigong in Nederland. Ook kunt u ons ondersteunen door 15 euro-lid te worden.
Meer informatie vindt u op www.taijiquan.nl
 
Samen sta je sterk
Het Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en leden. De samenwerking met bekende leraren en Taijiquan-scholen maakt dat dit festival uniek is in
__________________________________________________________________

Vrijwilligersdag
 
Evenals vorig jaar oragniseert de STN een vrijwilligersdag als dank aan diegenen die het het afgelopen festival ons hebben ondersteund. Voor de vrijwilligers start het programma om 1300 uur. Jullie ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging
 
Porgramma
10:30-12:00 Jury training- alles doornemen en de Qigong regels uitleggen
12:00-13:00 Lunch met broodjes
13:00-13:30 Opwarmings oefeningen (Qigong/Yoga)
13:30-15:00 bewegen als een zwerm Annelies
15:00-17:00 Qigong/Taijiball works shop. Eric Elsemanns
17:30- ......   Diner
 
Nederland. We hopen u op 6 november allemaal weer te begroeten als vrijwilliger, deelnemer of bezoeker!
___________________________________________________________________

Samenwerking STN met Tai Chi Studio Hannover


Op  verzoek van Nils Klug, bekend van het Taiji forum in Hanover is op 29 juli is een delegatie van STN op bezoek geweest in Duitsland om te  kijken tot in hoeverre de STN, Studio Hannover kan ondersteunen bij een groot international 3 daags evenement  in september 2017
 
 
 
Copyright © 2016 Stichting Taijiquan Nederland, All rights reserved.