Vrijwilligersdag


Evenals vorig jaar organiseert de STN een vrijwilligersdag als dank aan diegenen die ons bij het afgelopen festival hebben ondersteund. Voor de vrijwilligers start het programma om 13.00 uur. Jullie ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging.

Programma
10:30-12:00 Jury training - alles doornemen en de Qigong regels uitleggen
12:00-13:00 Lunch met broodjes
13:00-13:30 Opwarmingsoefeningen (Qigong/Yoga)
13:30-15:00 Bewegen als een zwerm - Annelies
15:00-17:00 Qigong/Taijiball workshop - Eric Elsemanns
17:30- ......   Diner
Wil je je lesvaardigheden ontwikkelen?

De Stichting Taijiquan Nederland heeft een rijkserkende Taijiquan & Qigong opleiding opgesteld samen met de Federatie Oosterse Gevechtskunsten om uw lesvaardigheid in Taijiquan en Qigong (verder) te ontwikkelen. Start: Oktober 2016!

Bent u geïnteresseerd in het volgen van deze opleiding, neem dan contact op met de opleidingscoördinator via opleidingen@taijiquan.nl of schrijf u alvast in volgens onderstaand formulier:
http://www.taijiquan.nl/inschrijving-rijkswerkende-taijiquan-qigong-opleiding/
STN Taijiquan Festival 2016  Zet het vast in je agenda

Open Nederlandse kampioenschappen Pushing Hands, Taijiquan en Qigong
Zondag 06 november 2016 
Sportcentrum Olympos,
Uppsalalaan 3 Utrecht


Het inmiddels vertrouwde hoogtepunt voor de Stichting Taiji Nederland (STN) is het jaarlijkse festival. Naast de terugkerende aandacht voor Taijiquan in zijn vele uitingsvormen zal dit jaar de nadruk wat meer op Qigong liggen. Dit is uw kans om op een informatieve en inspirerende wijze kennis te maken met de levende rijkdom van deze eeuwenoude bewegingskunsten. Of om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van de verschillende vormen en stijlen. Door de diversiteit van het aanbod is het festival geschikt is voor geïnteresseerden van elke leeftijd en stijl en van elk niveau. Iedereen is welkom!

Open Nederlandse kampioenschappen
Vertrouwde onderdelen van het festival zijn de Open Nederlandse kampioenschappen voor Pushing Hands en vormlopen. De deelname aan competitie voor verschillende Taijiquan-vormen (hand- en wapenvormen voor volwassenen en voor jeugd), zal dit jaar beperkt zijn tot groepen. Nieuw dit jaar is een speciaal Qigong evenement, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt om uw Qigong-vorm te laten beoordelen. Inschrijven voor al deze onderdelen kan vanaf augustus via de website www.taijiquan.nl.

…en ook op het festival: 
Workshops en lezingen 

Enthousiaste en bekwame leraren laten u ook tijdens dit festival weer graag kennis maken met verschillende facetten van de Taijiquan en Qigong zoals: Ontspannen hoe doe je dat? Waarom is ontspannen bewegen zo gezond? Welke specifieke visies zijn er op diverse technieken en applicaties? Hoe zijn Taiji en Qigong toe te passen in het dagelijks leven? Wat zijn de opleidingsmogelijkheden voor Taiji-docenten?

Special guest
Dit jaar is wederom een bijzondere gastspreker aanwezig: Lulu Wang. Zij is bekend auteur van diverse boeken over de Chinese cultuur. Ze zal in haar lezing toelichten hoe ze Qigong dagelijks gebruikt in relatie tot haar schrijverspraktijk.

Demonstraties
In de pauze van het wedstrijdprogramma zullen leerlingen van sportschool Liu He Ming KungFu uit Amsterdam een bijzondere demonstratie geven. En ook zijn we verheugd dat Sifu Henny Eleonora een Qigong demonstratie zal verzorgen.

Markt 
De gehele dag is er een markt aanwezig met talloze kraampjes waar van alles te vinden is op het gebied van Taijiquan, Qiqong, kleding, wapens, muziek, boeken en dvd’s. Bezoekers kunnen er ook terecht voor een stoelmassage, kleine demo’s en diverse verrassingen.
Wilt u een kraam huren? Neem dan contact op met festival2016@taijiquan.nl

Vrijwilligers
Ook dit jaar kunnen we alleen draaien met de medewerking van een grote groep vrijwilligers. Vrijwilligers van voorgaande jaren worden opnieuw benaderd. Mocht je ook zin hebben om te komen helpen dan kan u zich binnenkort aanmelden via www.taijiquan.nl.

STN
Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Taijiquan Nederland (STN), hét platvorm voor Taijiquan en Qigong in Nederland. De STN zet zich in om Taijiquan en Qigong bekend te maken en te ontplooien in al haar facetten. 

Ook u kunt lid worden van de STN. Dit kan al voor maar 37,50 euro per jaar. U ontvangt dan 4x het TQT tijdschrift en helpt ons bouwen aan een bredere ondersteuning van Taijiquan en Qigong in Nederland. Ook kunt u ons ondersteunen door 15 euro-lid te worden.
Meer informatie vindt u op www.taijiquan.nl


Samen sta je sterk
Het Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en leden. De samenwerking met bekende leraren en Taijiquan-scholen maakt dat dit festival uniek is in Nederland. We hopen u op 6 november allemaal weer te begroeten als vrijwilliger, deelnemer of bezoeker!


 

 
Ronnie Robinson op 11 maart overleden


Ronnie was jaren lang het hart en de ziel van de taiji in Groot Brittannië, als secretaris van de ‘Tai Chi Union for Great Britain’ en als redacteur van het ‘Tai Chi Chuan Magazine’. Hij heeft zich onvermoeibaar ingezet om het publiek te interesseren voor taijiquan, via media, boeken, video’s, websites en de organisatie van een festival en onderhield goede banden met zijn contacten in Europa en China.
Er zijn momenten wanneer woorden tekort schieten of wanneer ze gewoonweg niet kunnen uitdrukken wat er in ons hart leeft. Dit is zo’n moment. De Stichting Taijiquan Nederland condoleert zijn familie, de leden van Tai Chi Caledonia, de TCFE en allen die Ronnie kenden. Wij zagen Ronnie als een goede vriend.
Zijn typische Schotse humor, enthousiasme en toewijding hadden een aantrekkingskracht, niet alleen binnen de Britse taiji-gemeenschap maar ook binnen Europa. We keken uit naar zijn positieve invloed in zijn nieuwe rol als voorzitter van de TCFE. Helaas heeft dit niet mogen plaatsvinden. Ronnie laat een grote leegte achter in de Europese taiji-wereld.
STN Agenda <
Juni
26
 
Elfsteden:
Introductie in Sun stijl tai chi chuan

www.taijiquan.nl/elfstedentocht/

September
   
04 STN vrijwilligers dag www.taijiquan.nl/

November
   
06 STN Festival Workhshop
www.taijiquan.nl/


Algemene Agenda
Juni    
05 London Competition for Traditional Tai Chi Chuan www.wustyle-europe.com/
05 Tai Chi Europa Cup - Padova Italy  
11
 
Tai Chi for Diabetes Instructeur Training
Workshop Shaolin Stok vorm en Zhu Dao Chi

www.cordium.nl/contact/
18 Kung www.inner-touch.nl
19 Tai Chi Chi Kung Summer Fun www.inner-touch.nl
26
 
Elfsteden:
Introductie in Sun stijl tai chi chuan
 

Juli
   
02 Tai Chi Chi Kung Summer Fun www.inner-touch.nl
03 Workshop Tai Chi Sabel vorm www.inner-touch.nl
08
 
Annual Chinese Martial Arts Championships – Orlando USA  
09-17 Quintessence Zomer Workshop www.quintessence.eu

Augustus
   
22-26 Zomercursus Tai Chi Stok 22-26 augustus www.taichichuanwijchen.nl

September
   
04 S TN vrijwilligers dag www.taijiquan.nl
10-11 Workshop Ben Milton in Amsterdam www.onemoves.nl
15 Judge Seminar (Qiling Academy) Hamburg www.qilin-akademie.de
17
 
5th Wuwei in Taijiquan and Tuishou – Hamburg
www.wuweiweb.de
25 Workshop Pushing Hands www.inner-touch.nl
25
 
Zondag
Workshop JAM-Taijiquan Huang/Yang stijl

www.taijiquanlesamsterdam.nl
 
Copyright © 2016 Stichting Taijiquan Nederland, All rights reserved.