Copy
Eerste nieuwsbrief STN via mailchimp december 2014.
View this email in your browser

Beste Taiji vrienden,

Zoals iedereen kan zien komt de nieuwsbrief in een nieuwe vorm tot jullie.  Moderner en passend in deze tijd, frisser en direct leesbaar als jullie de E-mail openen. Het zou zomaar symbool kunnen staan.

Als we een korte terug blik maken over dit jaar kunnen we zien dat na de stilstand en de doorstartperiode  in 2013 van de STN, vanaf het begin 2e kwartaal van dit jaar de rust en stabiliteit is teruggekeerd waardoor  er weer een natuurlijk ritme is ontstaan om tot proactief STN handelen te komen. Alle bestuursleden met hun achterliggende support zijn op hun plek, weten wat er te doen is en raken steeds meer ingewerkt op de taken die moeten worden uitgevoerd.

Intern was dit het afgelopen jaar werken aan 
het opschonen van bestanden en
 

lijsten, scannen van de oude archieven waardoor ze gecentraliseerd konden worden in de computer,  verzekeringen herzien, juiste vergaderfrequentie van het bestuur organiseren (deel wordt nu ook gedaan via Skype) etc. etc. Wellicht het minder leuke maar toch uiterst noodzakelijke werk om de belangrijkste processen goed te laten lopen. Extern was dit werken naar de organisatie van het jaarlijkse Festival afgelopen november, de nieuwe wijze van communiceren met de nieuwsbrief en het vernieuwen van de website. Wat in een zeer goede sfeer plaats vindt.

Jury on the move
Om Juryleden fris en fruitig te houden om op een wedstrijd goed te kunnen jureren  is er binnen de STN een doorlopend opleidingen programma voor Jury leden. Om de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar alle facetten van jureren aan bod komen. Afgelopen jaar waren er praktijk bezoeken bij de scholen Silk Road van Hans van Giffen en  Tai Chi School Kennemerland van Jan Langedijk.  Hier werd een uitleg in de diepte van hun vormen geven.

(van belang voor juryleden om verschillend taijiquan vormen van verschillende tijdens een wedstrijd goed te kunne beoordelen) en werden leden van de school gejureerd als op een wedstrijd. Feedback werd direct gegeven aan de sporters. Verder waren er 2 lezingdagen waar meester D.S. Kristanto (Liansheng Chen) aanwijzingen gaf over jureren, met vorm demonstratie en Ben de Roo instructie en les gaf over de Chen style.

Het waren geslaagde dagen en een goede voorbereiding voor het wedstrijdjurering.

Festival
Naast de competitie was er op 8 november weer veel gelegenheid om te genieten van de mooie bewegingsleer Taijiqun de zachte krachtige Chinese krijgskunst. Voor ontspanning en concentratie, groei en beheersing van innerlijke kracht. Dit jaar kon er door de Taijiquan liefhebbers gekozen worden uit maar liefst zesentwintig interessante workshops en vijf boeiende lezingen. Thema’s zijn dit jaar ‘Gezondheid’, ‘Sport en Spel’ en Weerbaarheid’. Dit jaar is er geen individuele vormcompetitie, maar alleen competitie voor groepen. Deze vonden harmonieus tegelijkertijd met andere workshops en activiteiten in de grote hal plaats in een rustige, ontspannen sfeer. Verschillende workshops verspreid over de hele dag werden druk bezocht. Ook de kramen met artikelen met een verschillend aanbod in trainingen en cursussen boden een gemoedelijke sfeer. 

 

Voor de vroege vogels was er een gezamenlijke warming-up met Wudang qigong door Rene Gorris. Na de eerste twee workshoprondes in de middagpauze waren er indrukwekkende demonstraties. In de middag starten de groepscompetitie, gevolgd door prijsuitreiking. Tussendoor kon men vrij pushen, bailong balspelen en shoppen op de gevarieerde taijimarkt. De gehele dag verliep vlekkeloos en kan gezien de vele reacties die we hebben ontvangen als een succes bestempelt worden.

We willen graag nogmaals alle vrijwilligers en een ieder die zich geheel vrijblijvend voor deze dag hebben ingezet 
hartelijk bedanken want zonder deze hulp is een festival als deze niet te organiseren.

Op naar het volgende Festival in 2015 (
14 & 15 november 2015).

Vernieuwde website
Per 1 januari 2015 wordt de huidige website van de STN vervangen voor een nieuwe website en is deze dus vanaf deze datum te bewonderen. Deze vervanging was hoognodig omdat de huidige website in het verleden op een organische wijze was ontstaan en het platform waar deze opdraait hopeloos verouderd is. Dit gaf behoorlijke problemen in onderhoud, interne bereikbaarheid en beheersbaarheid. Zo was iets eenvoudigs als de agenda vullen een bijzondere opgaaf geworden. Middels het buro WebZenz en de hulp van Ronald de Caluwé is er een modern platform gekozen, de eerste opzet gemaakt en is de 1e invulling van de webpagina’s gemaakt.


We nodigen jullie van harte uit de website te bezoeken. Er zijn nieuwe items en info te vinden en dus dik de moeite van een bezoekje waard.
 


Dit is voor ons als bestuur de 1e fase van herontwerp website, waarbij operationeel functioneren voorop staat. Nadat de Website live is volgt de 2e fase waarin specifieke plug-in’s ingebouwd gaan worden om de functionaliteit verder te verbeteren. Een van deze verbeteringen zal bijvoorbeeld zijn de zoekfunctie van de docenten en scholen. Dus als bij de nieuwsbrief Moderner en passend in deze tijd, frisser en direct leesbaar. We houden jullie van verdere webontwikkelingen op de hoogte.

`

Kortom er zijn genoeg leuke dingen het afgelopen en komende jaar en de sfeer proevende binnen het bestuur, vrijwilligers en commissieleden wordt het graag en met veel plezier gedaan. Het is prachtig om met allen deze resultaten te mogen maken.

Rest mij niets anders dan u namens mijzelf en het gehele bestuur Prettige Feestdagen en een goed, gezond en bruisend 2015 toe wensen.

Met vriendelijke groet

Theo Ypma
Voorzitter STN
Copyright © *2014* Stichting Taijiquan Nederland, Alle rechten voorbehouden.